Mas Llunes

Aquest mes viatjem al petit poble empordanès de Garriguella per descobrir un petit projecte anomenat MAS LLUNES.
Segurament, amb el mateix potencial que zones com el priorat i Côtes du Rhône, l’Empordà li manquen uns anys per acabar de transmetre tot el potencial que té amagat i situar-se a nivell dels seus veïns.

Els romans ja cultivaven la vinya veient l’excel·lent clima que els hi oferia la zona, hiverns suaus, secs i amb una tramuntana que t’assegura molts pocs poblemes sanitaris.
Tradicionalment centrats en la el·laboració de garnatxes dolces i misteles, els petits projectes (bodegues) que existeixen ja fa anys s’estan atrevint a experimentar en altres camps, i els resultats son prometedors.
La serra d’Albera, situada al peu del Pirineu, amaga petites parcel·les de carinyenes que el bosc protegeix i refresca durant moltes tardes d’estiu. Vinyes enterrades en delicades pedres de pissarra, com més ens dirigim cap el sud es transformen en terres més argilosos i ideals per varietats com el macabeu, muscat i ull de llebre. L’Empordà té un repertori de sòls, varietats i registres que ara mateix fa que sigui una denominació d’origen única.

Construïda a l’any 2000, el Celler Mas Llunes treballa més de 45 hectàreas on hi trobem aquests ventall impressionant de la zona, ens ofereix vins d’un perfil més fresc i fàcil fins a vins de parcel·la que molts anys no arriben al miler d’ampolles.

Gaudiu!