Espelt

Aquest mes volem tornar a trepitjar l’Empordà, terra fascinant i de contrastos.
Concretament viatgem fins a Vilajuiga, just al costat de Roses.
La família Espelt, ara ja amb la tercera generació al capdavant, busca instal·lar-se dins el selecte grup de cellers singulars.
La seva i nova manera de mirar el paisatge, entendre’l i mimar els ceps com mai s’havia fet, desenboca en uns vins fruitosos, expressius, dinàmics i més sans.
Un trosset del cap de Creus a taula.

Seguint la tradició, en el celler es continuen vinificant les varietats autòctones mediterrànies com la garnatxa, la carinyena i el monastrell. Però, també ben acompanyades per les nouvingudes merlot i cabernets que, a la zona de l’Empordà encara s’adapten degut a la presència constant de la tramuntana i que el clima manté temperatures suaus i fresques tot l’any, tot sota la viticultura ecològica.
Una part de la finca és a dins del Parc Natural del Cap de Creus. D’aquesta manera, la vinya exerceix una funció vital en cas del d’incendis fent de tallafoc. En les 25 hectàrees de vinya que té el celler, les pissarres predominen per en les parcel·les que hi ha més a l’interior cap a la Serra d’Albera i on s’elaboren els vins més singulars de petites produccions. Els sòls calcaris i argilosos queden concentrats més al sud i finques vora el mar.

Des d’excel·lents vins joves amb fruita per a tots els dies d’estiu, fins a vins únics amb volum i personalitat.
A Espelt els vins es fan art, un tresor més procedent d’aquesta màgica comarca sempre plena de misteri i genialitat.

Gaudiu!