Celler Abadal

Des de fa més de nou segles la familia Roqueta acumula una llarga tradició en el cultiu de la vinya a Santa Maria d’Horta d’Avinyó, al Bages.

A l’any 1983, Valentí Roqueta va fundar Bodegues Abadal, per tal de crear un celler amb distinció, mantinguent la tradició de les tècniques antigues, recuperar varietats que anaven desapareixent enfront d’altres més productives i combinar-ho amb la tecnologia adeqüada per aconseguir vins de altíssima qualitat i que fóssin representatius de la zona, historicament de les més important dins el cultiu a Catalunya.

El 5 MERLOT 2011, fruit de cinc parceles de la mateixa varietat i cinc ingerts diferents, procedents de França, Italia i California.
i el 3.9 del 2009, nom que ve donat del Polígon 3 (es com s’anomena a cada zona) i la parcel.la 9. Un vi de guarda que surt al mercat després de 6 anys al celler, per disfrutar tranquil.lament mentres es va obrint. Un dels grans vins de catalunya.
Actualment, els vins de la denominació Pla de Bages són un mirall dels paisatges repartits entre grans extensions de bosc i plantes com el romaní, la farigola i petits matolls. Petits bancals de vinya que creixen en mitg d’un clima sec, extrem tant a l’estiu amb temperatures que, arriben els 40 graus i a l’hivern es manté durant dies la boira gebradora i temperatures negatives.

Amb una maduració lenta, al Bages s’hi està el.laborant grans vins, gràcies a la magnífica adaptació de varietats més continentals com poden el cabernet i el merlot. Alhora, descobrint varietats encestrals com el mandó, el sumoll o el picapoll. Vins frescos, elegants i amb un gran recorregut. Comarca per descobrir i que n’estic segur que se’n sentirà a parlar.